Országhívószáma Amerikai Virgin-szigetek

Az ország nevének vagy az országhívószám megadása:

telefonálás -ból

-baOrszág:Amerikai Virgin-szigetek

országhívó / hívószáma:

+1 340

001 340


helyi idő:


8:40

Legfelső szintű tartomány:

vi

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
Az országos körzetszámok kezdő nulláját itt el kell hagyni. Így a '02861 1602861' számból az országhívó számmal '+1340 2861 1602861' lesz.

Országhívó Amerikai Virgin-szigetek (Hívószáma / Országhívószám)


Amerikai Virgin-szigetek hívószáma +1340 (001340). Ha Ön Amerikai Virgin-szigetek kívül tartózkodik, és egy tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Amerikai Virgin-szigetek országkódja +1340 (001340), tehát ha Ön Magyarország van, és egy tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +1340  -at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 1602861 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó és az országhívó / hívószáma +1340 a tárcsázandó telefonszám +1340   1602861.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. A +1340  egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 001340  számkombinációt is. A 1602861 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó és az országhívó / hívószáma 001340 (Amerikai Virgin-szigetek) a tárcsázandó telefonszám 001340   1602861.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx országhívó / hívószáma – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az országhívó / hívószáma – ebben az esetben +1340 (001340, Amerikai Virgin-szigetek) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Telefon körzetszám Amerikai Virgin-szigetek (előhívó / körzet)