A 10 leggyakrabban keresett ország ill. országhívószám:Országhívószámok

A nemzetközi telefonbeszélgetéseknél az országhívószámok egy ország számára olyanok, mint az országon belüli telefonbeszélgetéseknél az országos körzetszámok egy településnek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az országos körzetszámok a külföldre történő telefonbeszélgetéseknél megszűnnének. Nemzetközi telefonbeszélgetéseknél először a legtöbbször '00' kezdődő országhívó számot kell tárcsázni, ezt követően az országos körzetszámot, mindamellett általában a kezdő nulla nélkül, ami ezt jelzi, és végezetül a megszokott módon magát a kívánt beszélgetőtárs számát. A Németországon belüli telefonbeszélgetésekhez a '08765.123456' számból Ausztriából, Svájcból vagy más országból történő hívás esetén '0049.8765.123456' lesz. Ezek alóli kivételeket ezen a weboldalon talál dokumentálva, amennyiben az számunkra ismert. Ha lehetséges, meg kell adni a várost/települést vagy régiót, amelyhez a telefonszám tartozik. Például, a +49301234 telefonszám berlini (Németország).

A következő lehetőségek állnak a rendelkezésére:

Európában az országhívó számok négyjegyűek, Európán kívül ötjegyűek, időnként azonban hatjegyűek, vagy az USA ill. Kanada (001) vagy Oroszország (007) esetében csak háromjegyűek. Az összes országhívó számban közös a két első nulla, amelyeket nem ritkán csak egy egyszerű, az országhívó szám elé tett '+' jellel jelölnek. A '0049' országhívó szám ebben a jelölésben így néz ki: '+49'. Az országhívó számokat az International Telecommunication Union, röviden az ITU adja ki.


Németország - Románia - Ausztria - Lengyelország - Szlovákia - Hollandia - Magyarország - Svájc - Amerikai Egyesült Államok / USA - Anglia - Svédország - Szerbia - Argentína - Kanada - Belgium - Kína - Olaszország - Ukrajna - Írország - Dánia - Horvátország - Csehország - Görögország - Monaco - India - Franciaország - Algéria - Izrael - Szlovénia - Spanyolország - Kongói Demokratikus Köztársaság - Bulgária - Mexikó - Ausztrália - Oroszország - Törökország - Indonézia - Ciprus (déli területek) - Egyiptom - Montenegró - Irán - Brazília - Japán - Skócia - Tunézia - Litvánia - Dél-afrikai Köztársaság - Malajzia - Portugália - Nigéria