Körzetszám Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre (előhívó / körzet)Város/település vagy régió:Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre

Terület előhívó száma:

2435     (+352 2435)
2635     (+352 2635)
2735     (+352 2735)
35     (+352 35)

Ország:

Luxemburg

Telefonszám számoló

Körzetszám Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre (előhívó / körzet)


Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre körzetének a hívószáma 35. A 9750389 fiktív telefonszámot illetően és a körzetszám / előhívó 35 a tárcsázandó telefonszám 35 9750389. Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre Luxemburg található.

A körzetszám / előhívó előtag egy előfizető telefonszámát egy meghatározott településhez rendeli hozzá. A körzetszámon kívül vannak másfajta előtagok: nemzetközi Országhívószámok, mobiltelefon szolgáltatók hívószámai és különféle szolgáltatások hívószámai. Ezek úgy kombinálódnak, hogy különféle célokat teljesítsenek. Ha valamely országból egy másik országba telefonálunk olyan esetekben, amikor a hívott félnek vezetékes telefonja van, az Országhívószám követi a körzetszám / előhívó és az előfizető telefonszáma. A 9750389 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 35 (Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre) és az Országhívószám 00352 a tárcsázandó telefonszám 00352 35 9750389. Ha a hívást mobileszközre kezdeményezzük, az Országhívószám a mobilszolgáltató száma követi, majd az előfizető telefonszáma. Ha ugyanabban az országban kezdeményezünk hívást, az ország hívószámát elhagyhatjuk. Ugyanazon országon belül, ha vezetékes számról vezetékes számot hívunk, sok országban a körzetszám / előhívó is elhagyható, ha mindkét előfizetőnek azonos a körzetszáma. Különösen olyan országokban, ahol az előfizetők megtarthatják ugyanazt a telefonszámot, miután másik településre vagy városba költöznek, a körzetszámot – ebben az esetben 35 – is természetesen tárcsázni szükséges.

Az Országhívószám és a körzetszám / előhívó egyaránt egy vagy több számjegyből áll a tényleges előtag előtt. Ezek a számjegyek a telefonközpontnak azt jelzik, hogy a következő számjegyek egy körzetszámot vagy Országhívószám jelölnek és nem a tényleges telefonszámot. A körzetszámok esetében, rendszerint ez egy nulla. Országhívószámok esetében, a Nyugat-európai országok és a legtöbb afrikai, Dél-amerikai és Közel-keleti országban az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) ajánlása szerinti két nullát használják. Azonban néhány ország nem követi ezt az ajánlást: például az Észak-amerikai számozási rendszer részesei a 011-et használják és Japán a 010-et használja.

Szolgáltatási előtagokon keresztül elérhető szolgáltatások további díjakat számíthatnak fel, nem csupán távközlési társaságok, hanem az ilyen szolgáltatásokat nyújtó vállalatok részére is. Ennek következtében számos kétes hírű cég kevéssé használt szolgáltatásokat kínál, azonban magas díjakat számít fel. A nyereségük további növelése céljából, ezek a szolgáltatások a lehető leghosszabb ideig próbálják a hívó feleket vonalban tartani. A felügyeleti hatóságok rendszeresen fellépnek az ilyen szolgáltatók ellen, de erre nem hagyatkozhatunk. A különleges számokon kívül, amelyeket az előtagjuk alapján azonosíthatunk, vannak gyorshívó számok is. A legismertebbek a 112 segélyhívó szám Európában és a 911 Észak-Amerikában. Ezeket a számokat az egész országban használhatjuk, és nem szükséges előtagot tárcsázni, azaz, nincsen Országhívószám +352 (00352) vagy körzetszámuk / előhívó 35 (Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre).

Általános szabályként a hívó fél telefonszámát továbbítják a hívott fél részére, akinek a kijelzőjén a szám megjelenik. Jóllehet, titkosíthatjuk a saját telefonszámunkat, amely az adatvédelem szempontjából értelmezhető, ne érjen meglepetésként, ha az általunk hívott fél nem fogadja a hívást. Sokan szeretnék tudni, ki hívja fel őket, és nem fogadják a névtelen hívásokat.

Ha Ön Luxemburg kívül tartózkodik, és egy Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Luxemburg országkódja +352 (00352), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +352 35-at kell beírnia. A 9750389 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 35 (Sandweiler/Moutfort/Roodt-Sur-Syre) és az Országhívószám 00352 a tárcsázandó telefonszám 00352 35 9750389.