Terület előhívó száma 634 (+371634)Terület előhívó száma:634     (+371 634)

Város/település vagy régió:

Liepāja

Ország:

Lettország

Telefonszám számoló

Terület előhívó száma 634 (+371634, Lettország)


A 634 előtag Liepāja körzetszáma. A 3456789 fiktív telefonszámot illetően és a körzetszám 634 a tárcsázandó telefonszám 634 3456789. Liepāja Lettország található.

A körzetszám előtag egy előfizető telefonszámát egy meghatározott településhez rendeli hozzá. A körzetszámon kívül vannak másfajta előtagok: nemzetközi országhívószámok, mobiltelefon szolgáltatók hívószámai és különféle szolgáltatások hívószámai. Ezek úgy kombinálódnak, hogy különféle célokat teljesítsenek. Ha valamely országból egy másik országba telefonálunk olyan esetekben, amikor a hívott félnek vezetékes telefonja van, az országhívószámot követi a körzetszám és az előfizető telefonszáma. A 3456789 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám 634 (Liepāja) és az országhívószám 00371 a tárcsázandó telefonszám 00371 634 3456789. Ha a hívást mobileszközre kezdeményezzük, az országhívószámot a mobilszolgáltató száma követi, majd az előfizető telefonszáma. Ha ugyanabban az országban kezdeményezünk hívást, az ország hívószámát elhagyhatjuk. Ugyanazon országon belül, ha vezetékes számról vezetékes számot hívunk, sok országban a körzetszám is elhagyható, ha mindkét előfizetőnek azonos a körzetszáma. Különösen olyan országokban, ahol az előfizetők megtarthatják ugyanazt a telefonszámot, miután másik településre vagy városba költöznek, a körzetszámot – ebben az esetben 634 – is természetesen tárcsázni szükséges.

Az országhívószám és a körzetszám egyaránt egy vagy több számjegyből áll a tényleges előtag előtt. Ezek a számjegyek a telefonközpontnak azt jelzik, hogy a következő számjegyek egy körzetszámot vagy országhívószámot jelölnek és nem a tényleges telefonszámot. A körzetszámok esetében, rendszerint ez egy nulla. Országhívószámok esetében, a Nyugat-európai országok és a legtöbb afrikai, Dél-amerikai és Közel-keleti országban az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) ajánlása szerinti két nullát használják. Azonban néhány ország nem követi ezt az ajánlást: például az Észak-amerikai számozási rendszer részesei a 011-et használják és Japán a 010-et használja.

Szolgáltatási előtagokon keresztül elérhető szolgáltatások további díjakat számíthatnak fel, nem csupán távközlési társaságok, hanem az ilyen szolgáltatásokat nyújtó vállalatok részére is. Ennek következtében számos kétes hírű cég kevéssé használt szolgáltatásokat kínál, azonban magas díjakat számít fel. A nyereségük további növelése céljából, ezek a szolgáltatások a lehető leghosszabb ideig próbálják a hívó feleket vonalban tartani. A felügyeleti hatóságok rendszeresen fellépnek az ilyen szolgáltatók ellen, de erre nem hagyatkozhatunk. A különleges számokon kívül, amelyeket az előtagjuk alapján azonosíthatunk, vannak gyorshívó számok is. A legismertebbek a 112 segélyhívó szám Európában és a 911 Észak-Amerikában. Ezeket a számokat az egész országban használhatjuk, és nem szükséges előtagot tárcsázni, azaz, nincsen országhívószámuk +371 (00371) vagy körzetszámuk 634 (Liepāja).

Általános szabályként a hívó fél telefonszámát továbbítják a hívott fél részére, akinek a kijelzőjén a szám megjelenik. Jóllehet, titkosíthatjuk a saját telefonszámunkat, amely az adatvédelem szempontjából értelmezhető, ne érjen meglepetésként, ha az általunk hívott fél nem fogadja a hívást. Sokan szeretnék tudni, ki hívja fel őket, és nem fogadják a névtelen hívásokat.

Ha Ön Lettország kívül tartózkodik, és egy Liepāja tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Lettország országkódja +371 (00371), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Liepāja tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +371 634-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 3456789 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám 634 (Liepāja) és az országhívószám 00371 a tárcsázandó telefonszám 00371 634 3456789.