Körzetszám 2 (+572 / 00572 / 011572) (előhívó / körzet)Terület előhívó száma:2     (+57 2)

Város/település vagy régió:

Valle del Cauca, Cauca, Nariño

Ország:

Kolumbia

Telefonszám számoló

Körzetszám 2 / +572 / 00572 / 011572, Kolumbia (előhívó / körzet)


A 2 előtag Valle del Cauca, Cauca, Nariño körzetszáma / előhívó. A 8641381 fiktív telefonszámot illetően és a körzetszám / előhívó 2 a tárcsázandó telefonszám 2 8641381. Valle del Cauca, Cauca, Nariño Kolumbia található.

A körzetszám / előhívó előtag egy előfizető telefonszámát egy meghatározott településhez rendeli hozzá. A körzetszámon kívül vannak másfajta előtagok: nemzetközi Országhívószámok, mobiltelefon szolgáltatók hívószámai és különféle szolgáltatások hívószámai. Ezek úgy kombinálódnak, hogy különféle célokat teljesítsenek. Ha valamely országból egy másik országba telefonálunk olyan esetekben, amikor a hívott félnek vezetékes telefonja van, az Országhívószám követi a körzetszám / előhívó és az előfizető telefonszáma. A 8641381 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 2 (Valle del Cauca, Cauca, Nariño) és az Országhívószám 0057 a tárcsázandó telefonszám 0057 2 8641381. Ha a hívást mobileszközre kezdeményezzük, az Országhívószám a mobilszolgáltató száma követi, majd az előfizető telefonszáma. Ha ugyanabban az országban kezdeményezünk hívást, az ország hívószámát elhagyhatjuk. Ugyanazon országon belül, ha vezetékes számról vezetékes számot hívunk, sok országban a körzetszám / előhívó is elhagyható, ha mindkét előfizetőnek azonos a körzetszáma. Különösen olyan országokban, ahol az előfizetők megtarthatják ugyanazt a telefonszámot, miután másik településre vagy városba költöznek, a körzetszámot – ebben az esetben 2 – is természetesen tárcsázni szükséges.

Az Országhívószám és a körzetszám / előhívó egyaránt egy vagy több számjegyből áll a tényleges előtag előtt. Ezek a számjegyek a telefonközpontnak azt jelzik, hogy a következő számjegyek egy körzetszámot vagy Országhívószám jelölnek és nem a tényleges telefonszámot. A körzetszámok esetében, rendszerint ez egy nulla. Országhívószámok esetében, a Nyugat-európai országok és a legtöbb afrikai, Dél-amerikai és Közel-keleti országban az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) ajánlása szerinti két nullát használják. Azonban néhány ország nem követi ezt az ajánlást: például az Észak-amerikai számozási rendszer részesei a 011-et használják és Japán a 010-et használja.

Szolgáltatási előtagokon keresztül elérhető szolgáltatások további díjakat számíthatnak fel, nem csupán távközlési társaságok, hanem az ilyen szolgáltatásokat nyújtó vállalatok részére is. Ennek következtében számos kétes hírű cég kevéssé használt szolgáltatásokat kínál, azonban magas díjakat számít fel. A nyereségük további növelése céljából, ezek a szolgáltatások a lehető leghosszabb ideig próbálják a hívó feleket vonalban tartani. A felügyeleti hatóságok rendszeresen fellépnek az ilyen szolgáltatók ellen, de erre nem hagyatkozhatunk. A különleges számokon kívül, amelyeket az előtagjuk alapján azonosíthatunk, vannak gyorshívó számok is. A legismertebbek a 112 segélyhívó szám Európában és a 911 Észak-Amerikában. Ezeket a számokat az egész országban használhatjuk, és nem szükséges előtagot tárcsázni, azaz, nincsen Országhívószám +57 (0057) vagy körzetszámuk / előhívó 2 (Valle del Cauca, Cauca, Nariño).

Általános szabályként a hívó fél telefonszámát továbbítják a hívott fél részére, akinek a kijelzőjén a szám megjelenik. Jóllehet, titkosíthatjuk a saját telefonszámunkat, amely az adatvédelem szempontjából értelmezhető, ne érjen meglepetésként, ha az általunk hívott fél nem fogadja a hívást. Sokan szeretnék tudni, ki hívja fel őket, és nem fogadják a névtelen hívásokat.

Ha Ön Kolumbia kívül tartózkodik, és egy Valle del Cauca, Cauca, Nariño tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Kolumbia országkódja +57 (0057), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Valle del Cauca, Cauca, Nariño tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +57 2-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 8641381 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 2 (Valle del Cauca, Cauca, Nariño) és az Országhívószám 0057 a tárcsázandó telefonszám 0057 2 8641381.