Körzetszám 044 (+6644 / 006644 / 0116644) (előhívó / körzet)Terület előhívó száma:044     (+6644)

Város/település vagy régió:

Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin

Ország:

Thaiföld

Telefonszám számoló

Körzetszám 044 / +6644 / 006644 / 0116644, Thaiföld (előhívó / körzet)


A 044 előtag Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin körzetszáma / előhívó. A 120301 fiktív telefonszámot illetően és a körzetszám / előhívó 044 a tárcsázandó telefonszám 044 120301. Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin Thaiföld található.

A körzetszám / előhívó előtag egy előfizető telefonszámát egy meghatározott településhez rendeli hozzá. A körzetszámon kívül vannak másfajta előtagok: nemzetközi Országhívószámok, mobiltelefon szolgáltatók hívószámai és különféle szolgáltatások hívószámai. Ezek úgy kombinálódnak, hogy különféle célokat teljesítsenek. Ha valamely országból egy másik országba telefonálunk olyan esetekben, amikor a hívott félnek vezetékes telefonja van, az Országhívószám követi a körzetszám / előhívó és az előfizető telefonszáma. A 120301 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 044 (Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin) és az Országhívószám 0066 a tárcsázandó telefonszám 0066 44 120301. Ha a hívást mobileszközre kezdeményezzük, az Országhívószám a mobilszolgáltató száma követi, majd az előfizető telefonszáma. Ha ugyanabban az országban kezdeményezünk hívást, az ország hívószámát elhagyhatjuk. Ugyanazon országon belül, ha vezetékes számról vezetékes számot hívunk, sok országban a körzetszám / előhívó is elhagyható, ha mindkét előfizetőnek azonos a körzetszáma. Különösen olyan országokban, ahol az előfizetők megtarthatják ugyanazt a telefonszámot, miután másik településre vagy városba költöznek, a körzetszámot – ebben az esetben 044 – is természetesen tárcsázni szükséges.

Az Országhívószám és a körzetszám / előhívó egyaránt egy vagy több számjegyből áll a tényleges előtag előtt. Ezek a számjegyek a telefonközpontnak azt jelzik, hogy a következő számjegyek egy körzetszámot vagy Országhívószám jelölnek és nem a tényleges telefonszámot. A körzetszámok esetében, rendszerint ez egy nulla. Országhívószámok esetében, a Nyugat-európai országok és a legtöbb afrikai, Dél-amerikai és Közel-keleti országban az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) ajánlása szerinti két nullát használják. Azonban néhány ország nem követi ezt az ajánlást: például az Észak-amerikai számozási rendszer részesei a 011-et használják és Japán a 010-et használja.

Szolgáltatási előtagokon keresztül elérhető szolgáltatások további díjakat számíthatnak fel, nem csupán távközlési társaságok, hanem az ilyen szolgáltatásokat nyújtó vállalatok részére is. Ennek következtében számos kétes hírű cég kevéssé használt szolgáltatásokat kínál, azonban magas díjakat számít fel. A nyereségük további növelése céljából, ezek a szolgáltatások a lehető leghosszabb ideig próbálják a hívó feleket vonalban tartani. A felügyeleti hatóságok rendszeresen fellépnek az ilyen szolgáltatók ellen, de erre nem hagyatkozhatunk. A különleges számokon kívül, amelyeket az előtagjuk alapján azonosíthatunk, vannak gyorshívó számok is. A legismertebbek a 112 segélyhívó szám Európában és a 911 Észak-Amerikában. Ezeket a számokat az egész országban használhatjuk, és nem szükséges előtagot tárcsázni, azaz, nincsen Országhívószám +66 (0066) vagy körzetszámuk / előhívó 044 (Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin).

Általános szabályként a hívó fél telefonszámát továbbítják a hívott fél részére, akinek a kijelzőjén a szám megjelenik. Jóllehet, titkosíthatjuk a saját telefonszámunkat, amely az adatvédelem szempontjából értelmezhető, ne érjen meglepetésként, ha az általunk hívott fél nem fogadja a hívást. Sokan szeretnék tudni, ki hívja fel őket, és nem fogadják a névtelen hívásokat.

Ha Ön Thaiföld kívül tartózkodik, és egy Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Thaiföld országkódja +66 (0066), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +66 44-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 120301 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 044 (Buri Ram, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Surin) és az Országhívószám 0066 a tárcsázandó telefonszám 0066 44 120301.