Terület előhívó száma 028 / +4428Terület előhívó száma:028     (+4428)
Város/település vagy régió:Northern Ireland

Ország:

Egyesült Királyság


Terület előhívó száma 028 / +4428 (Egyesült Királyság)


A 028 előtag Northern Ireland körzetszáma. Northern Ireland Egyesült Királyság található. Ha Ön Egyesült Királyság kívül tartózkodik, és egy Northern Ireland tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Egyesült Királyság országkódja +44, tehát ha Ön Magyarország van, és egy Northern Ireland tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +4428-at kell beírnia.

Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is.

A +4428 egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország Northern Ireland való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 004428 számkombinációt is.
Telefonszám számoló