Telefonos országhívó szám São Tomé és Príncipe

Az ország nevének vagy az telefonos országhívó szám megadása:Ország:São Tomé és Príncipe

körzetszám / előhívó / körzet:

+239

00239

helyi idő:

14:55

Legfelső szintű tartomány:

st

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
Az országos körzetszámok kezdő nulláját itt el kell hagyni. Így a '05524 1565524' számból az országhívó számmal '+239 5524 1565524' lesz.


São Tomé és Príncipe előhívó számai...

Telefon körzetszám São Tomé és Príncipe (előhívó / körzet)


São Tomé és Príncipe hívószáma +239 (00239). Ha Ön São Tomé és Príncipe kívül tartózkodik, és egy Água Grande, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. São Tomé és Príncipe országkódja +239 (00239), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Água Grande, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +239 2221-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 4565524 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 2221 és az körzetszám / előhívó / körzet +239 a tárcsázandó telefonszám +239 2221 4565524.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. A +239 2221 egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország Água Grande, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 00239 2221 számkombinációt is. A 4565524 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 2221 és az körzetszám / előhívó / körzet 00239 (São Tomé és Príncipe) a tárcsázandó telefonszám 00239 2221 4565524.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx körzetszám / előhívó / körzet – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az körzetszám / előhívó / körzet – ebben az esetben +239 (00239, São Tomé és Príncipe) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Országhívó São Tomé és Príncipe (Hívószáma / Országhívószám)