Telefonos országhívó szám Bosznia-Hercegovina

Az ország nevének vagy az telefonos országhívó szám megadása:Ország:Bosznia-Hercegovina

körzetszám / előhívó / körzet:

+387

00387

helyi idő:

3:26

Legfelső szintű tartomány:

ba

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
Az országos körzetszámok kezdő nulláját itt el kell hagyni. Így a '07156 1827156' számból az országhívó számmal '+387 7156 1827156' lesz.


Bosznia-Hercegovina előhívó számai...

Telefon körzetszám Bosznia-Hercegovina (előhívó / körzet)


Bosznia-Hercegovina hívószáma +387 (00387). Ha Ön Bosznia-Hercegovina kívül tartózkodik, és egy West Herzegovina, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Bosznia-Hercegovina országkódja +387 (00387), tehát ha Ön Magyarország van, és egy West Herzegovina, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +387 39-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 3827156 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 039 és az körzetszám / előhívó / körzet +387 a tárcsázandó telefonszám +387 39 3827156.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. A +387 39 egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország West Herzegovina, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 00387 39 számkombinációt is. A 3827156 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 039 és az körzetszám / előhívó / körzet 00387 (Bosznia-Hercegovina) a tárcsázandó telefonszám 00387 39 3827156.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx körzetszám / előhívó / körzet – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az körzetszám / előhívó / körzet – ebben az esetben +387 (00387, Bosznia-Hercegovina) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Országhívó Bosznia-Hercegovina (Hívószáma / Országhívószám)