Országhívószáma Spanyolország

Az ország nevének vagy az országhívószám megadása:Ország:Spanyolország

országhívó / hívószáma:

+34

0034

helyi idő:

14:30

Legfelső szintű tartomány:

es

Telefonszám számolóSpanyolország előhívó számai...

Országhívó Spanyolország (Hívószáma / Országhívószám)


Spanyolország hívószáma +34 (0034). Ha Ön Spanyolország kívül tartózkodik, és egy Santa Cruz de Tenerife, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Spanyolország országkódja +34 (0034), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Santa Cruz de Tenerife, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +34 922-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 9751936 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 922 és az országhívó / hívószáma +34 a tárcsázandó telefonszám +34 922 9751936.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. A +34 922 egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország Santa Cruz de Tenerife, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 0034 922 számkombinációt is. A 9751936 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 922 és az országhívó / hívószáma 0034 (Spanyolország) a tárcsázandó telefonszám 0034 922 9751936.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx országhívó / hívószáma – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az országhívó / hívószáma – ebben az esetben +34 (0034, Spanyolország) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Telefon körzetszám Spanyolország (előhívó / körzet)