Országhívószáma Luxemburg

Az ország nevének vagy az országhívószám megadása:Ország:Luxemburg

országhívó / hívószáma:

+352

011352

helyi idő:

02:28

Legfelső szintű tartomány:

lu

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
A nemzeti körzetszám kezdő nullája itt NEM hagyható el. Így a '04496 1234496' számból az országhívó számmal '+352.04496 1234496' lesz.


Luxemburg előhívó számai...

Országhívó Luxemburg (Hívószáma / Országhívószám)


Luxemburg hívószáma +352 (011352). Ha Ön Luxemburg kívül tartózkodik, és egy Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Luxemburg országkódja +352 (011352), tehát ha Ön Amerikai Egyesült Államok / USA van, és egy Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +352 81-at kell beírnia. A 1234496 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 81 és az országhívó / hívószáma +352 a tárcsázandó telefonszám +352 81 1234496.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. Amerikai Egyesült Államok / USA a 011 a használatos a 00 helyett. A +352 81 egyik alternatívájaként, amelyet az Amerikai Egyesült Államok / USA Ettelbruck/Reckange-Sur-Mess, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 011352 81 számkombinációt is. A 1234496 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 81 és az országhívó / hívószáma 011352 (Luxemburg) a tárcsázandó telefonszám 011352 81 1234496.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx országhívó / hívószáma – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az országhívó / hívószáma – ebben az esetben +352 (011352, Luxemburg) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Telefon körzetszám Luxemburg (előhívó / körzet)