Országhívószáma Líbia

Az ország nevének vagy az országhívószám megadása:Ország:Líbia

országhívó / hívószáma:

+218

011218

helyi idő:

04:11

Legfelső szintű tartomány:

ly

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
Az országos körzetszámok kezdő nulláját itt el kell hagyni. Így a '09236 1449236' számból az országhívó számmal '+218 9236 1449236' lesz.


Líbia előhívó számai...

Országhívó Líbia (Hívószáma / Országhívószám)


Líbia hívószáma +218 (011218). Ha Ön Líbia kívül tartózkodik, és egy Wadi Jeref, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Líbia országkódja +218 (011218), tehát ha Ön Amerikai Egyesült Államok / USA van, és egy Wadi Jeref, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +218 554-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 3449236 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 554 és az országhívó / hívószáma +218 a tárcsázandó telefonszám +218 554 3449236.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. Amerikai Egyesült Államok / USA a 011 a használatos a 00 helyett. A +218 554 egyik alternatívájaként, amelyet az Amerikai Egyesült Államok / USA Wadi Jeref, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 011218 554 számkombinációt is. A 3449236 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 554 és az országhívó / hívószáma 011218 (Líbia) a tárcsázandó telefonszám 011218 554 3449236.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx országhívó / hívószáma – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az országhívó / hívószáma – ebben az esetben +218 (011218, Líbia) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Telefon körzetszám Líbia (előhívó / körzet)