Országhívószáma Chatham Islands

Az ország nevének vagy az országhívószám megadása:Ország:Chatham Islands

országhívó / hívószáma:

+64

0064

helyi idő:

04:25 - 04:25

Legfelső szintű tartomány:

nz

Telefonszám számoló


Megjegyzés:
Az országos körzetszámok kezdő nulláját itt el kell hagyni. Így a '09725 1419725' számból az országhívó számmal '+64 9725 1419725' lesz.

Országhívó Chatham Islands (Hívószáma / Országhívószám)


Chatham Islands hívószáma +64 (0064). Ha Ön Chatham Islands kívül tartózkodik, és egy Matamata, Tokoroa, Putaruru, Tirau, Morrinsville, tartózkodó személyt szeretne felhívni, a körzetszámon kívül, a megfelelő országkódra is szüksége van. Chatham Islands országkódja +64 (0064), tehát ha Ön Magyarország van, és egy Matamata, Tokoroa, Putaruru, Tirau, Morrinsville, tartózkodó személyt szeretne felhívni, akkor az illető személy telefonszáma elé a +64 788-at kell beírnia. Ebben az esetben a körzetszám előtti 0 kimarad. A 6419725 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 0788 és az országhívó / hívószáma +64 a tárcsázandó telefonszám +64 788 6419725.

A telefonszám elején található pluszjel általában ebben a formátumban használható. Azonban gyakoribb a pluszjelet olyan sorszámmal helyettesíteni, amely figyelmezteti a telefonhálózatot, hogy Ön egy másik országba szeretne telefonálni. Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) javasolja a 00 használatát, amelyet szintén sok országban használnak, beleértve az összes európai országot is. A +64 788 egyik alternatívájaként, amelyet az Magyarország Matamata, Tokoroa, Putaruru, Tirau, Morrinsville, való telefonálás esetén kell a telefonszám elé beírnia, használhatja a 0064 788 számkombinációt is. A 6419725 fiktív telefonszámot illetően, a körzetszám / előhívó 0788 és az országhívó / hívószáma 0064 (Chatham Islands) a tárcsázandó telefonszám 0064 788 6419725.

Még akkor is, ha külföldről kapunk hívást, a hívó fél száma elrejtheti azt a szolgáltatást, amelyért a szolgáltató további díjat számít fel. Az ilyen hívásokat gyakran Afrikából kezdeményezik – azaz, +2xx országhívó / hívószáma – a hívott felet arra csábítva, hogy visszahívja a hívó számot. Ha egy ilyen számot visszahívunk, annak az érintett előfizető számára gyakran magas díj lesz a következménye, amelyet a csali hívást indító vállalatnak utalnak át. Minél hosszabb ideig tart a visszahívás, annál magasabbak lesznek a díjak. Ezért, óvatosan kell eljárni, ha ilyen váratlan külföldi számot visszahívunk. Az előfizetők gyakran ismerik a saját országukban a drága szolgáltatási számokat, de külföldi telefonszámok esetében az ilyen szolgáltatások azonosítása általában nem lehetséges.

Ha az előfizetőt mobiltelefon számon hívják, nem lényeges, hogy a mobil eszköz melyik országban van. Az, hogy a hívás nemzetközi hívás, és hogy az országhívó / hívószáma – ebben az esetben +64 (0064, Chatham Islands) – meg kell-e határozni, kizárólag attól függ, hogy a hívott mobil eszköz a hívó féllel azonos ország szolgáltatóját használja-e. A mobil eszköz pillanatnyi helye nem lényeges. Bizonyos körülmények között azonban a pillanatnyi tartózkodási hely nagy különbséget jelenthet, ha a hívás díjáról van szó. Amint egy mobil eszköz külföldi mobilhálózaton hív számot, barangoló díjak merülnek fel. Ezeket a díjakat a kérdéses eszköz tulajdonosa fizeti meg, attól függetlenül, hogy ő volt-e a hívott fél, vagy ő hívott-e valaki mást. A barangoló díjakat nagyrészt eltörölték az Európai Unión belül, tehát nem merülnek fel további díjak, ha egy mobil eszközt egy másik európai országban használunk. Azonban az Európai Unión kívül ilyen esetben magas további díjak merülnek fel. A barangoló díjak különösen magasak olyan repülőgépeken és hajókon, amelyeken mobil hálózati cella található. Ezért tanácsos előzetesen tájékozódni a barangoló díjakról külföldi tartózkodás esetén, vagy biztosra menni úgy, hogy az eszközt az utazás teljes időtartamára repülőgép üzemmódban hagyjuk.

Telefon körzetszám Chatham Islands (előhívó / körzet)